Loonbeslag opheffen

Hier vindt u uitgebreide informatie over loonbeslag opheffen en op de mogelijkheden die u heeft.

Is loonbeslag opheffen als schuldenaar eigenlijk mogelijk?

Het loonbeslag is een middel van deurwaarders om de schuld voor de schuldeiser te kunnen innen. Dit middel wordt niet zomaar gebruikt. Loonbeslag houdt namelijk in dat er maandelijks een deel van iemands loon rechtstreeks van de werkgever naar de schuldeiser wordt overgemaakt. Dat is heel ingrijpend voor de persoon met schulden want hiermee wordt hem of haar de mogelijkheid om over het eigen geld te beschikken deels afgenomen. Voordelen van loonbeslag zijn dat de persoon met schulden geen inkomsten kan verbergen of achterhouden. Hierdoor krijgt de schuldeiser zo snel mogelijk zijn of haar geld en is de persoon met schulden ook zo snel mogelijk weer schuldenvrij. Maar toch zitten de meeste mensen met schulden niet te wachten op loonbeslag. Daarom vragen veel mensen zich af of er een mogelijkheid is tot loonbeslag opheffen. Loonbeslag opheffen is vrij lastig wanneer het terecht is opgelegd. De mogelijkheden die er zijn tot loonbeslag opheffen vindt u hieronder:

Loonbeslag opheffen door middel van een betaalregeling

Loonbeslag voorkomen is natuurlijk beter dan loonbeslag opheffen. Hier leest u hoe dat kan. De meeste schuldeisers moeten naar de rechter stappen voordat ze serieuze stappen mogen zetten om hun geld terug te krijgen. Kijk hier voor uitzonderingen en instanties die niet naar de rechter hoeven. We gaan er in dit artikel verder vanuit dat de schuldeiser eerst naar de rechter moet stappen. Wanneer de rechter de schuldeiser in het gelijk stelt en daarmee de persoon met schulden dwingt te betalen, mag de schuldeiser een deurwaarder inzetten en deze mag vervolgens weer loonbeslag opleggen. Om dit te voorkomen moet iemand met schulden (zodra de rechter uitspraak heeft gedaan of het liefst nog eerder) contact opnemen met de schuldeiser. Samen kunnen ze proberen een betaalregeling af te spreken. De persoon met schulden kan ook iemand voor hem laten pleiten of onderhandelen, zoals bijvoorbeeld zijn of haar werkgever. Deze kan de schuldeiser bijvoorbeeld vertellen dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de schulden afbetaald zullen worden en dat loonbeslag niet nodig is. Wanneer er op deze manier een afspraak kan worden gemaakt, is loonbeslag opheffen niet eens meer nodig, want dan is het loonbeslag al voorkomen. De schuldeiser hoeft echter nergens mee in te stemmen.

Loonbeslag opheffen door naar de rechter te stappen

De schuldeiser kan naar de rechter stappen, maar dat kan de persoon met schulden ook. Hij of zij kan zich bij de rechter bepleiten en met argumenten uitleggen waarom loonbeslag geen goede oplossing is voor de situatie. Kijk hier voor argumenten voor de stelling “loonbeslag is geen goede oplossing voor deze situatie”. Loonbeslag opheffen kan ook op deze manier wanneer de rechter besluit dat loonbeslag inderdaad geen goede oplossing is voor het probleem. Het staat vast dat de schuldeiser recht heeft op zijn of haar geld en dat hij of zij dit terug moet krijgen. Het is daarom het beste om op tijd hulp te zoeken wanneer u problemen hebt met het betalen van uw rekeningen. Loonbeslag voorkomen blijft beter dan loonbeslag opheffen!

Bron: https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=65697